Evenementen

Reportage Concert Sommerhus

Op donderdag 1 december trad het duo Sommerhus op in De Groeverij. Onze vaste winkelhulp Nigel schreef voor zijn opleiding MHBO Marketing, Communicatie & Journalistiek het onderstaande concertverslag. Leuk voor wie erbij was en uitnodigend voor wie eens een concert bij ons wil bijwonen. Kijk op onze evenementenpagina voor alle concerten die er binnenkort aankomen.

De warme klanken van Sommerhus

De ramen beslaan, je moet je auto weer ijsvrij maken en wederom klinken dezelfde kerstnummers op de radio. Kortom de winter staat weer voor de deur. Het is altijd even afzien deze koude periode. Gelukkig klonk er afgelopen donderdag het warme geluid van Sommerhus in de Groeverij. 

Na een gezellige winkel-dag sloten rond vijf uur de deuren van de Groeverij en werd er begonnen met het transformeren van de ruimte van platenzaak naar podium. Na de bakken met platen naar achteren te hebben gesjouwd, kwam iets over zes het duo uit Rotterdam – met de contrabas op wielen en de gitaar onder de arm – vanuit de vrieskou de warmte van de Groeverij binnen.

Na een korte kennismaking, werden de instrumenten uit de tassen gehesen en was het tijd voor de soundcheck. Op een basis van gitaar en contrabas kleuren de stemmen van Vera en Peter prachtig bij elkaar. Je kon gelijk merken dat het duo goed op elkaar was afgestemd. De soundcheck duurde dan ook niet lang.

Rond half 8 was de soundcheck klaar, waardoor het duo in alle rust de posters alvast kon signeren. Dit ging met een bescheiden handtekening aan de rand van de poster. Peter en Vera wilde namelijk de mooie houtsnede ’Loch Ailort’ van Lotje Meiknecht goed tot haar recht laten komen. 

Na het signeren gingen de gordijnen met enige moeite dicht en was het wachten op de gasten. Die kwamen rond een uur of 8 binnen druppelen. De kou die de gasten net hadden getrotseerd, nam Sommerhus met hun warme eigenzinnige pop, folk en avant-garde snel weg. Naast hun eigen werk, gaf Sommerhus ook een eigen draai aan nummers van The Everly Brothers en The Turtles. Zo werd de toch nog mooi gevulde Groeverij helemaal ‘happy together!’.

Na een enthousiast applaus van het publiek, viel de vraag onder welk genre je Sommerhus kan plaatsen. Door het unieke en eigenzinnige geluid van de band was het wat denken, maar de conclusie viel uiteindelijk op een mix van chille, sfeervolle, warme muziek waar je bij kunt wegdromen.

Na afloop kregen alle gasten traditiegetrouw een afdruk van de poster mee naar huis. Na zelf een aantal exemplaren van de posters in de contrabas-tas gestopt te hebben kon het duo met opgeheven hoofd vertrekken. Zelf hadden ze ook erg genoten van de avond. We zien ze graag nog een keer terug. 

De Groeverij
Achterom 20, Houten