Special release

Tobin Kirk – Lessons In Lonely

Tobin Kirk

Lessons In Lonely

ALBUM + CONCERT!

Nu beschikbaar: ‘Lessons In Lonely’ van Tobin Kirk, de tweede release op ons eigen platenlabel.

Tobin Kirk. Die kende je nog niet. En dat is om meerdere redenen heel jammer. Deze even sympathieke als bescheiden country-zanger uit Illinois maakte met ‘Lessons In Lonely’ namelijk een schitterend album: tien zelfgeschreven songs, stuk voor stuk recht uit het hart en met een aanstekelijke directheid: hij nam de plaat in slechts twee dagen tijd op in Tonegood Studio, Urbana, IL.

Met de nodige melancholie (‘If I Weren’t So Lonesome Tonight’), hartzeer (‘You Never Cross My Mind’) en zelfs wrok (‘The Bed You Made’) als basis en dat onweerstaanbare steelguitar-geluid als bindmiddel kan ‘Lessons In Lonely’ prima dienst doen naast de fles whiskey en de eenpersoons-magnetronmaaltijd op een druilerige dinsdagavond. Een vleugje zelfmedelijden is nooit ver weg in deze songs, maar Tobin weet zijn waardigheid te behouden en zet zijn ervaringen graag in om een ander gebroken hart wat hulp te bieden. Zo werpt hij een nuchtere blik onder de spreekwoordelijke motorkap in Get To Work (‘that’s your problem right there, but it’s nothing we can’t fix’) en biedt hij een luisterend oor én een stevige borrel aan de toog in ‘Let’s Get A Drink’ (‘All those little miseries that made our poor hearts sink / When you’ve cried until you’re dry, let’s get a drink’).

‘Lessons In Lonely’ én Tobin zelf passen naadloos in het muzikale Amerikaanse erfgoed – met boegbeelden als Willie Nelson, Merle Haggard en George Jones als vaandeldragers – en biedt precies dezelfde tegenstrijdigheid: na bijna veertig minuten eenzaamheid en hartzeer zit je alsnog met een voldane lach op je gezicht als de laatste noot heeft geklonken en de naald van de speler gaat. De liefhebber weet dan genoeg!

Video afspelen

Bestel nu 'Lessons In Lonely'

De Groeverij brengt ‘Lessons In Lonely’ uit op gelimiteerd, handgenummerd vinyl. Voor €21,95 koop je niet alleen één van de 100 exemplaren, je verzekert je bovendien van gratis plekje in onze winkel voor een concert van Tobin. Want hij gaat een keer die overtocht maken om voor zijn nieuwe publiek te spelen. En dan ben jij er bij.

De Groeverij
Achterom 20, Houten