Podcast

Luister naar “Bij de Groeverij”!

Ondanks de lockdown blijven we draaien! We missen onze gasten en zijn daarom begonnen met ‘Bij de Groeverij’: Een podcast met plaatjes, praatjes én natuurlijk koffie en gezelligheid.

Kijk hieronder voor alle afleveringen:


Bij de Groeverij – Aflevering 33: Het Grote Gelijk

Vandaag is er begrijpelijk veel aandacht voor de keurige coupe van Arno, staan we stil bij Righteous Petite en duiken we in een vergeten klassieker van Ronnie and the Big Bear. Dokter Bernhard heeft het bekende slechte nieuws en Patrick zet zijn gelijk volop kracht bij met een subtiele jingle.


Bij de Groeverij – Aflevering #32: Kansas City Shuffle

Als iedereen naar rechts kijkt, zou er aan de linker kant weleens stiekem iets belangrijks kunnen gebeuren. Dat heet een ‘Kansas City Shuffle’ en blijkt ook het geval voor zowel de verjaardag van Joey als voor de ontknoping van de Groeverij Februari Poppuzzel. We draaien verzoekjes van Luuk en van David, halen de ene Johan uit de folie en doen een PlatenbakShuffle waarmee we uitkomen bij die andere Johan’s favoriete E.L.O.-album.


Bij de Groeverij – Aflevering #31: Jij Trekt Volle Zalen

Stel je voor… Een bar op Curaçao, een twijfelachtige trompettist en een gevatte rockster aan de toog. Voor Freek was dit het vertrekpunt van een jarenlange passie voor de Golden Earring. We gingen met hem in gesprek. En natuurlijk brengen we een hommage aan de band. Dat kan jij ook doen op 11 maart. Wil je weten hoe? Mis dan deze – nu al legendarische – Earring-aflevering niet!


Bij de Groeverij – Aflevering #30: De Gans Te Gast

In onze dertigste aflevering vertelt Joey over zijn leven en werk als muzikant, performer en producent. Hij speelt een cover van Bram Vermeulen en een monumentaal eigen nummer. Verder babbelt hij ons probleemloos naar een uur zendtijd, waardoor de nummers van Michael Jackson en UB40 op de playlist nog maar net de mix hebben bereikt. En op de valreep is er nog altijd nieuws wat betreft Freek M, aangaande de Klokken T. te H.!


Bij de Groeverij – Aflevering #29: Tintelvingers

Vaste luisteraar René levert een mooie opmaat naar de aftrapper van Joe Jackson, we staan volop stil bij ontbrekende nagels en bijbehorende tintelvingers, er is een platenbakshuffle, Johan vertolkt een eigen versie van het verzoekje van Bent en er is nog steeds geen primeur over de Klokken T. te H.


Bij de Groeverij – Aflevering #28: Emily Zingt

De laatste aflevering van deze week biedt prettig veel Emily van Orsouw: ze vertelt over haar werk, deelt wat van haar (vele!) projecten en zingt twee nummers live in ons programma. Bovendien vult ze zomaar improviserend ons allereerste reclameblok. Verder is er ruimte voor een verzoekje van Mats en sluiten we af met een fonkelnieuwe filmtip van onze eigen Simon van Collem: Nicky!


Bij de Groeverij – Aflevering #27: Ongeknipt

Aflevering 27 is onversneden vermaak: we klokken zonder cosmetische ingrepen nog net binnen het uur uit… Luister mee naar een bezoekje aan het geboorte huis van George, hekken op (en van) de dam, blue cabooses, hondjes achter de winkelruit (voor Irene!) en konijnen met kunstheupjes. Johnny Winter trekt alles uiteindelijk vakkundig recht.


Bij de Groeverij – Aflevering #26: Het Lege Reclameblok

We weten van geen ophouden in deze aflevering bom- en bomvol muziek en geleuter. Vier met ons de comeback van het plakkie, samen met Colonel Abraham, Percy Sledge, Little Richard, Madonna en Janis Joplin! En daar bovenop hebben we ook nog tijd voor een hele minuut reclame!


Bij de Groeverij – Aflevering #25: Liefs Van Boven

Deze aflevering trapt af met Sly en schakelt vlot door naar de filmtip van Nicky, die inmiddels van vaste waarde is in ons format. We zetten Nicky’s tip extra kracht bij met twee nummers. Verder is er een glansrol voor onze bovenbuurvrouw Anne Maartje: ze brengt een schitterende, op maat gemaakte ode aan De Groeverij! Om de sandwich goed op smaak te brengen sluiten we gepeperd af met Tom Petty.


Bij de Groeverij – Aflevering #24: Rebecca-Go-Go!

Deze aflevering staat helemaal in het teken van de saxofoon. We ontvangen het 13-jarige locale talent Rebecca van Bezooijen. Naast haar saxofoon heeft ze ook een koffertje met platen uit haar collectie bij zich. Rebecca speelt ter plekke twee van haar lievelingsnummers in de uitzending en vertelt over haar passie. Verder horen we de eerste filmtip van Nicky (met jingle!) en draaien we nog een aantal heerlijke sax-nummers op Rebecca’s aanbeveling.


Bij de Groeverij – Aflevering #23: Words Create The Universe 

Wie van ons is het vaakst als eerste aan het woord? We maken de balans op op de laatste dag voor Johans 50ste verjaardag. Verder ontdek je dat je je uitgestelde feestje t.z.t. bij De Groeverij kan vieren, landen we op Mars met Pump Up The Volume waarna we een bloemenkraam in Frankrijk bezoeken, snuffelen naar de U, en pakken op het nippertje nog wat wijze woorden mee.


Aflevering #22: De Eerste Klapper

De plaatjes zijn vooral uitgezocht op het tempo-verhogende karakter. Met tempo-verhogende gevolgen! Verder is er een bezoekje van buurt-crooner Arie, onthullen we een liftknopjes-geheim en hoor je wie van ons de vroege klapper is.


Aflevering #21: Chance Of A Lifetime

In het puin dat Ger en Eddie achterlieten behandelen we Dolly als Messias, is er ruimte voor Geert-Jan met wat gedichten en horen we alles over de poging die RTL bij Patrick deed om De Groeverij – tegen forse vergoeding – op TV te krijgen.


Aflevering #20: Houd Het Vuurtje Brandend!

Vandaag zijn Ger en Eddie eindelijk te gast! Ze hebben een speciaal bij ons (nú volop verkrijgbare) T-Shirt een benefietlied gemaakt: ‘We Houden Samen Het Vuurtje Brandend’. En wij hebben natuurlijk de primeur!


Aflevering #19: Soul uit een schuur

In deze aflevering bezoeken we dankzij Ronald in gedachten een boerenschuur met een bandrecorder. Verder probeert Drs. P ons te laten lachen, krijgen we een belangrijke les mee dankzij een verzoekje van Ann en maakt Abracadabra plaats voor een Jet Airliner.


Aflevering #18: Volwassen Hoor!

18… We zijn 18! Volwassen! Dat betekent: een volledig nieuw format. Inclusief file-nieuws en de actuele hypotheekrente-stand. Verder toch nog muziek, van bijvoorbeeld Elton John, Split Enz en The O’Jays. En… Groot Ger & Eddie-Nieuws voor de liefhebbers van, eh, Ger & Eddie!


Aflevering #17: De Koffer Uit Hollywood

We starten met een tandje ervan af maar… gelukkig klimmen we weer op tot bekende hoogte. Dat doen we niet alleen met een koffer uit Hollywood maar ook met U2, de primeur van de PlatenbakShuffle-Jingle, een T-shirt-aankondiging, bibberende pinguïns, een ode aan Frankie en we reizen in gedachten van Siberië naar de Spaanse playa. Kortom: toch weer een bijna gebalanceerd bouquet van muziek en alles wat los en vast zit.


Aflevering #16: Douchen Met Anita

Zelfs een cirkelzaagblad is niet meer nodig voor inspiratie. We draaien mooie verzoekjes van Frank en Theo, rennen heuvelopwaarts met Kate, geven een cruciale puzzelhint en vliegen er uit op een nachtegaal.


Aflevering #15: Geen Plastic Dino

Geen plastic dino. Geen geurstokjes. Maar wel… Sport! We wilden het succes van de cirkelzaaginspiratie minstens evenaren. Dat doen we met o.a. Powerplay, wat authentieke samba, Propaganda en een vers-uit-de-folie van Champs.


Aflevering #14: De Cirkelzaag

Inspiratie zit soms in een klein hoekje. Of een tas vol LP’s. Daar zat namelijk een stoer cirkelzaagblad tussen. Luister in deze aflevering hoe die scherp-getande metalen schijf ons bij Woody Woodpecker, Aretha Franklin, Frank Sinatra en Edie Brickell bracht!


Aflevering #13: Vrijdag, De 13e

Deze dertiende aflevering lijkt helemaal voor Patrick te gaan worden. Maar niets is wat het lijkt. We openen een dikke Seventies-box, behandelen de allereerste oplossing van de februaripuzzel en leggen volop vergezochte verbanden.


Aflevering #12: Gejatte Blauwe Jas

Elke dag een jubileum. Onze 12e aflevering heeft een blauwe rode draad. We draaien de befaamde Detroit Medley van Springsteen en zijn kornuiten, stapelen Venus op Venus, komen eindelijk aan het verzoekje van Nigel toe en zwaaien stemmig uit met Jennifer Warnes.


Aflevering #11: Een Volle Tank

In deze aflevering: volop nieuwe energie dankzij een bericht van Elco, alles over Joe Meek en The Honeycombs, ons balkje in the spotlight, nieuws over Ger en Eddie en een hint voor de puzzelaars. oh, en we draaien wat plaatjes tussendoor!


Aflevering #10: De Allereerste Jubileum-Editie

De tiende aflevering! Dat vieren we met een live-optreden van de Golden Earring. Verder staan er maar liefst 2 Billies op de playlist, draaien we een jeugdige Elvis en hoor je een knappe studio-productie van 10CC.


Aflevering #9: Met extra complimenten!

In deze 9e aflevering leer je hoe de tepel van Ms. Nasty leidde tot Youtube. Verder gaan we terug naar New York op 19 september 1981 en doen we een slim voorbereide SuperShuffle met René. Er is bovendien een verzoekje van Inge en we slingeren een onbekend singletje op de draaitafel.


Aflevering #8: Zoek het verband!

We trappen af met The Romantics, spelen een spelletje dat drie liedjes lang duurt (en waar je nog de hele eeuw op reageren kan). Doe mee en raad het verband tussen luchtkastelen, een provinciale lafaard en hoogspanning. Verder trekken we James Brown uit de folie. Al was het maar om Johan’s jingle weer eens te draaien…


Aflevering #7: Buddy in de Betuwe

We tikken de 3000 luisterminuten aan, Twist and Shout-outs, een opgelost muzikaal mysterie, de machtige huismus, Buddy in de Betuwe blijkt niet alleen familie maar ook inspiratie voor onze openingstune en nog veel meer.


Aflevering #6: Behoeft Geen Krans!

We geven Koelewijn de krans die hij verdient, draaien eindelijk het verzoekje van Nicky, delen een twijfelachtige stroopwafel en zorgen ervoor dat iedereen als winnaar de uitzending verlaat.


Aflevering #5: Mr. Tongemans

Een greep uit de verzamelaarbak, old school House-beats uit ’89, een interview met Meneer Tongemans alias Opa Tong, heel veel vieze liedjes die we even overslaan én een zoethoudertje voor in de koffie.


Aflevering #4: We Are Growing

Een wanhopige poging om van ons zulu-single-overschot af te komen, vieren we de dood maar zeker ook het leven, zetten we Neil Diamond in de spotlights op zijn 80ste en nog veel meer dat mogelijk nog op je groeien moet.


Aflevering #3: De Blauwe Bal

We worden al over de hele wereld ontdekt, een band én een verzoekje uit the Georgia, we draaien een 12″ niet en stuiten op een blauwe bal in de groeven van een piratenplaat.


Aflevering #2: Win een schaafwond

Een verzoek van onze vuilnisman Gerard, een volledig willekeurige plaat uit de bakken, een spelletje op maat met mogelijk een schaafwond voor Leon en nog veel meer!


Aflevering #1: De Permanente Pizza-Show

Een heleboel shout-outs (inclusief naar links en rechts), een bonus-koekoek, het rechtstreekse telefoonnummer van Ry Cooder en een behoorlijk tragische uitsmijter.


Volg ons op MixCloud 🙂

No items were found.
Achterom 20, Houten